查看原文
其他

波斯语短文|阿富汗女孩参加华盛顿的机器人比赛

2017-07-18 盈盈 丝绸之路波斯语

消息来自BBC波斯语新闻:阿富汗的六个女孩(学生)在7月16日赴美国华盛顿参加机器人比赛,比赛到星期二(18日)结束。女孩们接受媒体的采访表达喜欢机器人及又介绍阿富汗机器人科技技术等。在签证上遇到一些困难,后来美国特朗普总统支持女孩们参赛和批准签证等。


波斯语文字重在学习语言:(注:这段波斯语新闻很简单,不翻译中文,初学者基本能看懂,如果看不懂可以查字典能加强记忆)



اعضای تیم افغانستان خود را برای شرکت در یکی از مراحل رقابت در مسابقات روباتیک در واشنگتن آماده می‌کنند.

شش دختر محصل عضو تیم افغانستان به همراه مربی این تیم مشغول انجام آخرین تمرین‌ها پیش از شروع مسابقات هستند.

روبات آنها مشغول جمع‌آوری توپ‌های آبی رنگ و انتقال آن به مخزن مخصوص است. موضوع رقابت مقابله با کم‌آبی است و توپ‌های آبی رنگ نماد آب سالم هستند.

هم‌زمان با تمرین، دختران نوجوان تیم افغانستان به سوال‌های خبرنگاران کنجکاو رسانه‌های آمریکایی و بین‌المللی پاسخ می‌دهند.

رقابت‌های روباتیک موسوم به فرست گلوبال از یکشنبه ۲۵ تیر (۱۶ ژوییه) در واشنگتن آغاز شده و سه شنبه عصر به پایان می‌رسد.

نمایندگان ۱۵۷ کشور جهان به همراه ۵ تیم قاره‌ای در این رقابت‌ها حضور دارند اما در این میان تیم افغانستان که اعضایش را دختران ۱۴ تا ۱۷ ساله تشکیل می‌دهد، بیشتر از دیگر تیم‌ها مورد توجه است.

پیشرفت دختران افغان

اعضای تیم افغانستان می‌گویند به واشنگتن آمده‌اند تا به دیگران نشان دهند که دختران افغان هم می‌توانند در بخش‌های فناوری و علوم پیشرفت کنند.

رودابه نوری یکی از این دانش‌آموزان است. رودابه به بی‌بی‌سی فارسی گفت: "خیلی ها فکر می‌کنند افغان‌ها فقط در فکر جنگ و جدل هستند ولی ما آمده‌ایم تا خلاقیت زنان افغان را نشان دهیم."

رودابه و پنج عضو دیگر تیم افغانستان (فاطمه قادریان، سمیه فاروقی، کوثر روشن، لیدا عزیزی و یاسمن یاسین‌زاده) همگی از شهر هرات هستند و در مدارس ملکه جلالی، رسالت و توحید تحصیل می‌کنند.

رودابه می‌گوید اعضای تیم از میان حدود ۱۵۰ دختر دانش‌آموز علاقمند به فناوری انتخاب شده‌اند و برای رسیدن به واشنگتن مشکلات زیادی را پشت سر گذاشته‌اند.

آن چه در ابتدا توجه رسانه‌های جهانی را متوجه تیم روباتیک دختران افغانستان کرد، انتشار خبری درباره خودداری ایالات متحده از اعطای روادید سفر به این دانش آموزان برای سفر به آمریکا بود.

دختران افغان با وساطت ترامپ برای مسابقه روبات‌ها به واشنگتن می‌روند ‌‌

روبات دختران هراتی به آمریکا رفت، اما سازندگانش اجازه نیافتند

کوثر روشن، یکی دیگر از اعضای تیم می‌گوید سفارت آمریکا در کابل "دو بار با درخواست ویزای اعضای تیم مخالفت کرد."

اما در نهایت با انتشار این خبر و واکنش بعضی از شخصیت‌های سیاسی در آمریکا، ماجرا به گوش رییس جمهوری آمریکا رسید و دونالد ترامپ دستور داد مجوز سفر دختران محصل افغان صادر شود.

کوثر می‌گوید: "حمایت‌های زیادی از ما شد که در نهایت باعث شد ویزا بگیریم. از سناتور برنی سندرز و سناتور جین شهین، خبرنگاران و مردمی که از ما حمایت کردند تا این خبر به اطلاع آقای ترامپ برسد، تشکر می‌کنم."



"گپ مردم"

علاوه بر رد درخواست ویزای تیم، دختران نوجوان افغان با مشکلات دیگری هم برای سفر به آمریکا مواجه بوده‌اند. مشکلات امنیتی سفر به کابل برای درخواست ویزا به رغم حملات انتحاری در این شهر و تظاهرات اعتراض آمیز ضددولتی که رفت و آمد را در شهر مختل کرده بود از جمله مشکلات اعضای تیم بود.

کوثر همچنین از وجود مشکل دیگری خبر داد. او گفت: "یکی دیگر از مشکلاتی که طی کردیم این بود که مردم زیاد گپ می‌زدند ولی حمایت‌های خانواده و دوستان باعث شد این مشکلات را رد کنیم."

رودابه هم گفت: "خیلی‌ها ذهن خوب و روشنی درباره زن ها ندارند. فکر می‌کنند زنان باید در خانه بمانند. من می‌گویم این غلط است چرا که زنان هم می‌توانند مانند مردها کار کنند."

دختران تیم روباتیک افغانستان می‌گویند تازگی فناوری‌های جدید مانند روباتیک هم باعث شده حضور دختران در آن کم‌رنگ‌تر از پسران باشد.

آنها می‌گویند امیدوارند با حضورشان راهگشای دیگر دختران و زنان افغان باشند.

به گفته کوثر در حالی که بسیاری از افراد در افغانستان با روبات‌ها ناآشنا هستند، او و هم تیمی‌هایش امیدوارند "الگویی برای دیگران افغان باشند تا دخترها هم بتوانند در این بخش‌ها پیشرفت کنند."



【相关阅读文章】


2017年世界开斋节集锦,你喜欢哪个国家开斋节?

伊朗青年获奖数学家麦尔彦女士在美国因病去世

有趣的舞蹈表演视频,你知道是什么舞吗?

伊朗洛雷斯坦的民俗附音频

波斯语32个字母名称及带音频




识别二维码,随意赞赏

丝绸之路波斯语

探索丝绸之路,振兴文化经济

您可能也对以下帖子感兴趣

文章有问题?点此查看未经处理的缓存